снимка: БулфотоПредстоят слънчеви и топли дни.Валежите навсякъде ще спрат. Оправдаха се

...
снимка: БулфотоПредстоят слънчеви и топли дни.Валежите навсякъде ще спрат. Оправдаха се
Коментари Харесай

Топло и без валежи в следващите дни

снимка: Булфото

Предстоят слънчеви и топли дни.

Валежите на всички места ще спрат. 

Оправдаха се упованията за по-ниски от нормалните за сезона оптимални температури и през днешния ден, които за следващ ден на доста места останаха под 20 градуса. В столицата термометърът регистрира 17°, а най-хладно бе в Ахтопол - 15°. В същото време сняг валя на Мусала, където оптималната температура беше минус 3°.

Все още има места в източната част на страната, където превалява дъжд, само че в околните часове преваляванията на всички места ще спрат, а облачността ще продължи да се раздира и понижава.  През нощта  ще бъде ясно и съвсем безшумно и тук-там, основно в затворените котловини в Югозападна България, ще има условия и за слани. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 7 и 12 градуса.

Утре  времето ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан южен вятър и оптималните температури значително ще се покачат, спрямо през днешния ден, и ще бъдат сред 23 и 28 градуса.

И  по Черноморието  утре ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е от 14° по северното крайбрежие до 17° по южното. Вълнението на морето ще бъде едва, вятърът - сдържан, от югоизток.

И  в планините  ще доминира слънчево време, и там също ще се затопли. Максималните температури по върховете ще бъдат сред 5° и 7°, а в курортите ще са от сред 16° и 23° градуса, на Алеко - към 10°. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад.

Валежи и гръмотевици  ще има на доста места в Западна и Централна Европа, по-значителни в северните региони на Франция, в Германия, както и в западните елементи на Полша и Чехия. Слънчево ще бъде на Пиренеите, както и в по-голямата част от  Балканите , където температурите ще се покачат.

У нас,  стоплянето ще продължи и през идващите дни,  в доста региони от страната ще бъде горещо, с температури над 30 градуса. До  сряда , когато още веднъж ще има превалявания и гръмотевици, ще бъде и слънчево, с повече облаци в планинските региони, само че с дребна възможност за валежи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР